Кметът на Пазарджик: Никой не заслужава такава смърт - да го разстрелят с 5 куршума

Според него трябва да се търсят лични мотиви в разстрела

Никой не заслужава такава смърт - да го разстрелят с 5 куршума, това заяви на пресконференция кметът на Пазарджик Тодор Попов. По повод убийството на началника на неговия кабинет Татяна Стоянова. Както вече съобщихме, тя бе разстреляна снощи около 19 ч. пред гаража си. 
Тодор Попов призова да се избегнат всякви спекулации във връзка с убийството на Стоянова. През сълзи той заяви, че няма представа кой и защо може да  е убил Татяна. Призна, че работи с нея от 15 години и ще му липсва много. Той отхвърли спекулациите, че смъртта на Татяна Стоянова може да е предупреждение за него.
"Не се страхувам за себе си, страхувам се повече от това, че като общество сме тежко болни и не знам как ще се оправят нещата". Кметът на Пазарджик подчерта, че няма да иска охрана за себе си и допълни, че ако някой е искал да се разправи с него в момента няма да дава брифинг. Кметът на Пазараджик отхвърли възможността убийството на Татяна Стоянова да е свързано с нейната работа.
Той подчерта, че никога не е чувал някой да я е заплашвал по какъвто и да е повод, защото е убеден, че ако е имало нещо подобно, двамата са били достатъчно близки тя да му го сподели. Отхвърли и появилите се твърдения и версии, че Татяна е осуетила важна сделка и това е било причина за убийството й.
"Какви сделки, какви твърдения, Татяна никога не е била решаващ фактор за каквото и да е било. Тя координараше нещата в администрацията и отговаряше за комуникацията и медиите. В пазарджик няма някакви огромни интереси, които да провокоират подобно убийство. Категорично икзлючвам възможността убийството да е свръзано с нейната работа".
Самият Попов заяви, че самият той няма никакви версии за това кой и защо може да е убил Татяна. Според него всичко е възможно и понякога причините за подобни посегателства може да се окажат доста травиални.