НАП влиза в 40 ученически паралелки в Пловдив

Парите

13-01-2015, 14:33

Снимка:

НАП

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С образователен проект за данъците

  • В 40 ученически паралелки в Пловдив ще влезе Националната агенция за приходите през втория учебен срок с образователния си проект за млади хора „Влез в час с данъците“. Проектът, който цели да повиши информираността на учениците за данъчната и осигурителната система в България, отново ще обхване ученици от горен курс в Пловдив /от 9-ти до 12-ти клас/, като този път ще се осъществи в Националната търговска гимназия и СОУ „Свети Софроний Врачански“.

    Припомням, че първата му част се проведе през 2013 година, като тогава 100 лектора от цялата страна посетиха близо 100 училища в страната и запознаха децата в тях с необходимостта от плащане на данъци и осигуровки, вредите от сивата икономика и рисковете при неплащане на здравни осигуровки. По време на тази първа част лекторите от НАП Пловдив се срещнаха с ученици от Езиковата гимназия и СОУ „Братя Миладинови“.

    Акцент в продължението на проекта през тази година ще бъде необходимостта от издаване на касова бележка при всяка покупко-продажба. Затова и играта, която вече стартира във facebook – приложението на интернет адрес https://www.facebook.com/vlezvchas/timeline е озаглавена „Парола: Касова бележка“.

    В играта могат да участват всички ученици от страната, като условието е да се регистрират определени реквизити на касови бележки без значение от стойността на покупките. Колкото повече касови бележки регистрира даден участник, толкова по-голям е шансът му за спечелване на някоя от наградите, които този път са 2 таблета, 2 фотоапарата и 1 конзола. Подробности за играта могат да се прочетат във фен–страницата на проекта „Влез в час с данъците“ във Facebook. Тя продължава почти до края на учебната година – 31 май, а носители на НАП–посланието този път са лица от сериала „Революция Z“.