Сашо Александров подписал с Берое още през септември

Спорт

13-01-2015, 14:05

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

От Стара Загора показаха предварителния договор на десния бек, не искат да чуят за този футболист

Бившият вече футболист на Черно море Александър Александров, който не пожела да продължи кариерата си на Тича, въпреки че му бе предложен нов контракт от ръководството на варненци, е подписал предварителен договор с Берое още през септември. Ръководството на старозагорци официално показа договора на бранителя. Новото попълнение на Левски е парафирал със "заралии" още на 27 септември 2014 г. През зимната пауза обаче Александров се присъедини към "сините".

Ето каква е позицията на старозагорци:

Във връзка с породилото се недоверие в нашия клуб от страна на някои медии, че ПФК "Берое-Стара Загора" ЕАД заблуждава обществеността и не е подписвал предварителен договор с футболиста Александър Александров, ние представяме въпросния договор.

Както е видно, споразумението между страните е от дата 27 септември 2014 г. Освен това в договорът има изрична клауза, че футболистът Александров няма право да подписва договори с други футболни клубове.

Както бе съобщено на вчерашната пресконференция на "Берое", клубът ще очаква официално становище от БФС по казуса. Каквото и да е решението обаче ние не желаем Александър Александров в нашия отбор и той е затворена страница за нас. За нас, във футбола нещата опират до морал и принципи - достойнство, уважение, колегиалност и коректност в отношенията между клубовете и между футболистите и клуба. ПФК "Берое" винаги се е стремял към това и го е доказвал неведнъж.