Общината търси 86 души персонал за къщичките от семеен тип

Персоналът ще обгрижва 100 деца, които ще бъдат настанени в седемте къщички

Персонал за центровете от семеен тип, които бяха изгради с европари набира община Варна. Става дума за служители за седемте къщички във "Владиславово", кв. "Изгрев” и село Тополи. В къщичките, които са от типа защитено жилище, ще бъдат настанени децата, изведени от социални домове в област Варна.

Обявите за работа, които е пуснала община Варна са за 86 щатни бройки. Най-много се търсят детегледачи - 50 души. Кандидатите трябва да имат поне  средно образование и най-малко 5 години трудов стаж.

Търсят се и трима възпитатели с бакалавърска или магистърска степен по специалностите "Специална педагогика", "Социална педагогика" и "Олигофренопедагогика". За тях също се иска поне 5 години стаж, професионален трудов опит 2 години и компютърна грамотност.

Общината търси да назначи и външен експерт кинезитерапевт/рехабилитатор с умения за работа с деца и младежи с увреждания, познания в областта на работата с рискови целеви групи. Има четири обявени бройки и за външни експерти-психолози с минимален професионален опит поне две години. Като външни експерти се търсят и двама социални педагози

Свободни места има и за трима социални работници с опит и 5 -годишен трудов стаж. Търси се и психиатър със специалност "Детска психиатрия". За седемте къщички са необходими още 4 медицински сестри със степен професионален бакалавър или бакалавър по специалностите "Медицинска сестра" или "Медицински фелдшер“.

Общината търси и четирима кандидати, които да оглавят центровете. Те трябва да имат бакалавърска или магистърска степен по специалностите "Социални дейности", "Специална педагогика", "Социален мениджмънт", "Здравен мениджмънт" или "Психология". Необходим е професионален опит и работа с различни целеви групи.

Седем са свободните места за длъжността техническа поддръжка. Необходимо е средно-специално образование. Толкова са и бройките за хигиенистки, за които се изисква средно образование. Документи за свободните работни места могат да се подават до 20-ти януари в общината. 

Вижте цялата информация за позициите и необходимите документи в сайта на общината »