Министерство на младежта и спорта финансира развитието на киокушин карате в Свищов

Спорт

13-01-2015, 18:35

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Клуб „Академик“ спечели пореден проект за развитие на киокушин карате в гр. Свищов, съобщават от Общината. Проекта е по програма на Министерство на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време” - направление  ”Начално обучение по киокушин карате ”.  Проектът е насочен към създаване на възможност за участниците в заниманията да се докоснат до спорта киокушин карате, чрез безплатни занимания, практикувайки го в свободното си време за здраве и обогатяване на двигателните умения и навици, както и за емоционално разтоварване.
Координатор на проекта е сенпай Митко Божанов (първи дан – черен пояс) с квалификация „Треньор по карате“ от НСА – „Васил Левски“ . Одобрената сума е 3960 лв., а обучението ще се реализира в два периода: от 2 февруари до 30 май и от 01 октомври до 30 ноември 2015 г. Тренировъчните занимани ще траят един астрономически час и ще протичат в дните от понеделник до петък. Начинаещите каратисти ще бъдат разпределени в 3 групи по 15 деца. Така оформените групи ще спортуват в периода от 18,00 часа до 20,00 часа.

Заниманията по проекта ще се провеждат в наскоро обновената и цялостно ремонтирана спортна зала за карате киокушин в малкият физк. салон на бившото СОУ "Алеко Константинов".  При обучението по киокушин карате в Спортен карате клуб „Академик”   не се допуска фаворитизиране на талантливите деца и накърняване на самочувствието на тези, които се учат по-трудно.