Лични мотиви са в основата на убийството на Татяна Стоянова

Три видеокамери в близост до мястото на разстрела

Главната прокуратура официално оповести, че в тялото на убитата Татяна Стоянова има шест огнестрелни рани. Към момента са установени три видеокамери в близост до мястото на разстрела и записите от тях се преглеждат. Няма установени очевидци и свидетели, няма и заподозрян. 

Говорителят на Пловдивската апелативна прокуратура Николай Божилов заяви, че лични мотиви са в основата на убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик. Божилов подчерта, че към момента това е основната версия, по която работят разследващите: 

Неуредени взаимоотношения, междуличностни взаимоотношения. Поне на този етап няма каквито и да било данни, че това нещо е свързано пряко с нейните служебни задължения.

Николай Божилов изключи причина за убийството на Стоянова да са оповестените по-рано от ген. Атанас Атанасов данни за корупционни обвързаности между МВР и местната власт в Пазарджик. Той потвърди, че очевидци на престъплението няма. Разпитани са над 15 души. Има свалени видеозаписи от три камери, които са в близост, но към момента информацията от тях не е достатъчна, за да се разкрие извършителят. Предстоят редица експертизи, включително и ДНК.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е категоричен, че убийството на Стоянова – началник на неговия кабинет, няма връзка със служебните й задължения.

Тя беше общински служител с по-големи функции и само толкова, каза Попов на пресконференция. Той отказа да коментира сигнала, за който съобщи по-рано генерал Атанас Атанасов, за корупционни сделки между МВР, Общината и други кръгове в Пазарджик:

Моля ви, спестете ми това в този тежък за мен момент, каза Попов. Самият градоначалник не коментира дали убийството на най-близкия му колега е сигнал към него. 

Аз смятам, че ако аз съм бил мишена, сега нямаше да съм пред вас. Нямам охрана и не съм пожелал такава, каза още Тодор Попов.

Татяна Стоянова е била простреляна смъртоносно в тила, докато паркирала автомобила пред дома си в 18.40 часа. Убиецът е действал професионално, със заглушител. Убийството е станало в оживен район, в пиков момент, в близост до магазин, пълен с клиенти, но никой не е видял убиеца. Тялото е било открито малко по-късно от нейни съседи, които са сигнализирали на телефон 112. Според говорителя на полицията Мирослав Стоянов:

Касае се категорично за тежко умишлено престъпление. Мотив – много е рано да говорим.
Според една от версиите деянието е било планирано, като се предполага, че преди това жената е била следена.
Татяна Стоянова не е била омъжена. Във вечерта на убийството си е трябвало да празнува имения си ден.
Пазарджик е потресен от хладнокръвното убийство на най-близкия човек на кмета Тодор Попов, наричана още дясната му ръка

Разследващите започнаха по-рано днес втори оглед пред дома на убитата, а също така и на жилището й, за събиране на нови, допълнителни улики и доказателства.