Български камерен оркестър започва годината с образователни концерти

Предвидени от 19 до 21 януари

Български камерен оркестър - Добрич продължава своята активна творческа дейност с музикално-образователни концерти, предназначени за възпитаниците на добричките училища, съобщиха за Добрич Утре от културната институция.
Творческият концертен сезон 2014-2015 предвижда през идната седмица цикъл от пет музикално-образователни концерти, предназначени за възпитаниците на добрички училища. През месец януари Български камерен оркестър с диригент Алексей Измирлиев ще изнесе пет музикални лектории - на 19 януари от 13.30 и 14.30 часа в СОУ "П.Р.Славейков", на 20 януари от 13.30 часа за възпитаниците на СОУ "Димитър Талев" / концертът ще се проведе в регионална библиотека "Дора Габе"/ и на 21 януари от 13.30 и 14.30 часа в ОУ "Христо Ботев".
Разказът на диригента Алексей Измирлиев е илюстриран с музикални произведения от Корели, Моцарт, Хендел, Шуман, Брамс, Гардел, Големинов и др. Музикално-образователните концерти на БКО - Добрич за най-младата публика обхващат темите „Музикалните инструменти", „Стилове в музиката" и включват запознаване със стила класическа музика, инструментите, използвани в класическата музика, формите на изпълнителското изкуство.
Добрата традиция за провеждането на образователни концерти, организирани за младите хора на Добрич, цели да повиши музикалната култура на учениците, да чуят на живо музикални произведения, да видят инструменти, за които учат в училище и не на последно място да възпитава у тях вкус към по-различен вид музика от тази, която ги заобикаля в ежедневието.