Швейцарските коли хит у нас

Животът

14-01-2015, 10:47

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Колите втора ръка поскъпват до 20 на сто!?

Автомобилите са по-евтини и в перфектно състояние, препоръчват експерти

Българите масово се юрнаха да пазаруват коли от Швейцария, показа проучване на „Всеки ден". Все повече нашенци пътуват за богатата страна, за да си купят кола втора ръка. Оказа се, че там возилата са в много добро състояние, а цените на повечето от тях вече са по-ниски от тези в Германия и Италия. Поддръжката на швейцарските коли е перфектна, твърдят тези, които вече са се възползвали от тези автомобили.

Според експерти от бранша в бъдеще повечето българи, които пазаруват коли от чужбина, ще се пренасочат именно към Швейцария. Причината е, че се очаква колите втора ръка от Италия и Германия да поскъпнат. Още през тази година цените им ще се вдигнат с до 20%. Това разбира се веднага ще се усети и на нашия пазар. Ако една кола сега струва 5000 лева, то в следващите месеци ще поскъпне с между 500 и 1000 лева. Причината за ръста на цените е, че търсенето се увеличава, но няма предлагане. Основните страни, откъдето се внасят коли втора ръка, са Италия и Германия. И в двете страни обаче се забелязва тенденцията хората все по-малко да оставят колите си за продажба. Причината е кризата в Западна Европа, която не позволява на хората да сменят колите се на 4-5 години, както беше до сега. За сметка на това швейцарските коли ще останат по-достъпни. Според запознати страната е най-доброто място, откъдето можеш да си купиш кола. Цените са дори по-ниски от някои други страни в ЕС, а колите са в отлично състояние. В повечето случаи цената на колата, плюс митото и ДДС-то, което се плаща за коли, закупени извън ЕС, излиза с до 300 евро по-евтино. „Швейцарските коли са пословични със своето добро състояние, предишните им собственици са се грижили повече от добре и те са в перфектно състояние. Швейцария има много строги закони, като това личи и по автомобилите им", обясни Р. Д. от столична автокъща.

Наличните швейцарски коли у нас са малко. Така, че ако решите да си вземете кола от там, е добре да отидете на място. Така ще имате богат избор, освен това в 90% от случаите такива автомобили се дават с гаранция между 3 и 12 месеца. Гледайте обаче задължително колата да има табелка за преминала техническа инспекция, което ви дава гаранция, че няма измама и автомобилът е добър.