Пиронкова отново на полуфинал в Сидни

Спорт

14-01-2015, 13:39

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Българката надви Барбора Захлалова-Стрицова с 6:4, 6:1 за час и 37 минути игра

Цветана Пиронкова продължава отличното си представяне на турнира в Сидни. Българката за втора поредна година ще играе на полуфинал, след като надви Барбора Захлалова-Стрицова с 6:4, 6:1 за час и 37 минути игра.

Така на полуфинала нашето момиче ще играе срещи Петра Квитова или Ярмила Гайдошова, които играят в последния четвъртфинал по-късно днес. Напомняме, Цвети е актуалната шампионка от турнира в Сидни и в момента защитава титлата си.

Иначе мачът започна тежкоз а Пиронкова. Тя спечрели първия си сервис-гейм с много мъка, след като спаси цели два брейк-пойнта. Логичното обаче се случи в третия гейм, когато Цвети допусна пробив. Това обаче сякаш още повече амбицира нашенката и тя веднага го върна.

Пловдивчанката можеше да поведе дори с 3:2 при последвалото подаване на чехкинята, но не успя да се възползва от четири брейк-пойнта.

След това двете отново си размениха по един пробив за 4:4. Впоследствие Пиронкова спчели подаването си направи трети пробив , за да затвори сета с 6:4.

Втория обаче бе далеч по-спокоен. Пиронкова проби рано за 2:0, макар че в типичен стил, веднага след това на свой ред загуби подаването си. Това обаче бе всичко, до което Захлалова-Стрицова успя да се добере. Последва нов пробив за българката, който бе и затвърден.

Решителен се оказа геймът за 5:1, в който сервираше чехкинята. По подобие на втория, той продължи много дълго, но все пак Пирокова показа по-здрави нерви и го спечели, а след това и сета, и мача.