Томов: Мениджърите на Карачанаков са виновни за случилото се

Смятам, че в ЦСКА той щеше да си вдигне цената, каза Александър Томов

Вината за случилото се с Антон Карачанаков не е нито в клуба, нито в играча, а в неговите мениджъри", каза председателят на Надзорния съвет на клуба Александър Томов. Карачанаков напусна „червените” преди седмица, като официалната причина е забавяне на плащанията, а истинската такава е, че той не полоучаваше достатъчно шансове за изява като титуляр. Томов заяви още, че ЦСКА ще заведе дело срещу футболиста.

 

„Противно на много писания ЦСКА не е сергия за продажба на футболисти и върховният критерий за продажба са плейофите. Никой от вас няма съмнение, че ЦСКА ще влезе в плейофите. Вероятно ще има още двама или един поне. Не искаме да продаваме там, където нямаме равностойни замени, поне две. Искаме два пълноценни състава“, сподели Томов.

 

„Доволни сме от двете нови попълнения. Не мога сега да говоря по изходящи трансфери. В момента вървят преговори. Две неща не искаме да се случват. Да продадем някой, за който нямаме пълноценна замяна и не искам да става подценяване на наши състезатели. Ако няма достойни и адекватни предложения, то изходящите трансфери ще бъдат сведени до минимум.“

 

„Гледаме със спокойствие и присмех на писанията. Г-н Николич е изграден състезател, играл в сериозни отбори. Това се отнася и за новия вратар. Дисциплината в ЦСКА е на високо ниво. Всеки млад човек може да има така да се каже хубави партита. Ние сме успокоили състезателя. Това не отговаря на неговия манталитет. Това са професионалисти.“

 

„Толкова неща се изписаха в този месец, че трябва да отговоря. Съжалявам за случая Карачанаков и ако имаше търпение, можеше да играе сериозна роля в ЦСКА. Не е имало оферта за него, нито от 50, нито от 100 хиляди евро. Отговорността е изцяло на неговите мениджъри. Ако се хванем за деня и часа, това не е сериозно. Оценката е, че те могат да му намерят клуб. Ако отиде в отбор от Висшата лига на Англия, Испания, Италия, ще кажа: Аферим, Лъчо и ще преглътна. Ако беше останал в ЦСКА, щеше да се развие. Не е имало оферта за трансфер.”

 

„Смятам, че в ЦСКА Карачанаков щеше да си вдигне цената, каза още Томов. - Тактиката на нашия треньор е постепенно да изгражда звезди. Ние споделяме неговото търпение и внимание към много хора. Не е било желание на ЦСКА Карачанаков да напусне, а отговорността е на неговите мениджъри. Той бе почтен и каза причината, че иска да играе. Ако има отбор, особено в Испания, му пожелавам успех. Ще заведем дело срещу състезателя, пък каквото съдът реши. Нямаше техническа възможност да му платим по време на празниците.”

 

„Всички знаем какво се случва с футболистите, които напускат ЦСКА. Визирам Гъргоров, Косоко. Двамата са без отбори след като си тръгнаха, а само преди няколко месеца търсеха повече пари.”