Вицепремиерът Меглена Кунева заминава на работно посещение в Румъния

Акцент в разговорите ще бъдат междудържавните икономически инициативи

Заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева ще бъде на двудневно работно посещение в Румъния в четвъртък и петък, съобщиха от правителствената пресслужба.

В програмата й за днес са предвидени срещи с Михай Тудосе, министър на икономиката, търговията и туризма, с Богдан Ауреску, министър на външните работи и заместника му Джордже Чамба, с Еужен Тодорович, министър по европейските фондове, с Ливиу Драгня, министър на регионалното развитие и Габриел Опра, министър на вътрешните работи.
Акцент в разговорите ще бъдат междудържавните икономически инициативи, възможността за съвместни регионални проекти по Плана „Юнкер“ и реализирането на общи действия относно присъединяването в Шенгенското пространство.

В петък вицепремиерът Кунева ще проведе срещи с ръководителя на Националната дирекция по антикорупция Лаура Кьовеси, с председателя на Националната агенция за интегритет Хория Джорджеску и с финансовия министър Дариус Вълков. На разговорите ще бъде обсъден опитът на Румъния в борбата с корупцията с оглед на предстоящия в края на месеца доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка.