Ново показно убийство: Застреляха ММА-съдия в Пловдив

Крими

15-01-2015, 02:04

Снимка:

Архив/Българияутре

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Димитър Стоянов-Лудия е гръмнат с ловна пушка

>Димитър Стоянов, по прякор - Лудия, е бил застрелян тази вечер пред дома си в Пловдив. Жертвата на поредното показно убийство притежава заложна къща в града. Стоянов е зам.-председател на федерацията по "Шу-ту" и съдия по ММА. Съпругата му Росица Черногорова е сред най-известните родни топмодели.

Убиецът е стрелял с ловна пушка, съобщават от полицията в Пловдив. Димитър Стоянов е бил жив при пристигането на екипа на Спешна помощ, но е издъхнал на път за болницата. Той е бил фатално прострелян в корема. Пред кооперацията в парк "Лаута", пред която е станала стрелбата, в момента са окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на полицията Пламен Узунов.

Стоянов е бивш боксьор, работил е и като охрана в нощен клуб. По непотвърдена информация се е занимавал и с лихварство покрай заложната къща.

В момента в Пловдив са блокирани всички пътища. Проверяват се всички автомобили, които излизат от града. Особено старателно се тарашат джиповете.

Около полунощ в покрайнините на парк Лаута беше открит опожарен автомобил Ауди А4. КОлата е била залята със запалителна течност и след това - запалена. В момента криминалисти извършват оглед на краденото ауди, с което се предполага, че убиецът е пристигнал недалеч от кооперацията на Лудия. Предполага се, че убиецът е имал помагач, който е подпалил колата веднага след стрелбата. След това двамата са избягали с друг автомобил.