Продават „пилешки бутчета от крила“

Търговци съвсем се гаврят с клиентите си

Ново безумие се появи в столичните магазини. Изобретението носи наименованието „пилешки бутчета от крила" и буди смях у всеки, който го прочете, пише "Всеки ден".

Търговците и производителите на стоки в България са много изобретателни, когато става дума за зарибяване на клиенти. Желанието им да се купи някакъв продукт е толкова голямо, че започват да измислят какви ли не надписи на етикетите. Тези бутчета обаче са тоталният хит, споделят с насмешка клиенти. „Тук не става дума за правописна или смислова грешка, а очевидна заблуда, защото на надписа ясно личи, че съдържанието е основно от пилешки крила - една от най-евтините разфасовки на пилешко месо. Защо обаче на нея се мъдри надпис „пилешки бутчета", едва ли някой може да каже", коментира мъж, който закупил тарелката от любопитство.

Все пак, добре е, че производителят се е сетил да добави, че продуктът е „варено-пушен", макар че купувачът така и не е наясно какво точно купува - бутче или крило. Този спор би се изяснил лесно, ако се виждаше и цената, която логично е от най-ниските възможни за този тип хранителни стоки.