ВАС ще се произнася за “паяка” в Слънчев бряг

Крими

15-01-2015, 10:21

Снимка:

sofia.utre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъждат ще се отделя ли Слънчев бряг от Несебър

Дружеството приема решението на Бургаския съд за недопустимо

Казусът с репатрирането на хаотично паркиралите коли по алеите на Слънчев бряг ще се решава от ВАС, съобщиха от пресцентъра на курортния комплекс.

В съобщението се пише още, че скандалното решение на Бургаския административен съд, с което се узаконявало безконтролното движение на автомобили по пешеходните алеи на курорта, било пример за непознаване на елементарни административни актове. Ето какво смятат още от "Слънчев бряг" АД:

"„Слънчев бряг” АД е законен и неоспорим собственик на алеите и улиците в едноименния комплекс. Дружеството поддържа цялата инфраструктура и е длъжно да осигури безопасност и спокойствие на туристите. То има пълно право да въвежда правила за паркиране и движение в своята собственост, както и да санкционира нарушителите, включително чрез репатриране на неправилно паркирани автомобили. Без да се запознае със законовите основания и с издадените административни актове, Бургаският административен съд /БАС/ обяви за нищожна една от заповедите на Изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров. Съдът бе ангажиран с дело по жалба за репатриран автомобил на нарушител, а обявената за нищожна Заповед № 15 няма нищо общо с разглеждания казус", твърдят от дружеството. 
Според тях решението на Бургаския административен съд е недопустимо, тенденциозно и некомпетентно.

Ръководството е внесло касационна жалба до Върховния административен съд и очаква справедливо и обективно решение, съобразено с българското законодателство.