Община Балчик и СУ „Св. Климент Охридски” ще си сътрудничат

Жителите на Балчик отново безпрепятствено ще посещават Ботаническата градина

Община Балчик и Софийски университет "Св. Климент Охридски" подписаха днес рамково споразумение за сътрудничество в различни области. Чрез документа двете страни се споразумяха да обединят своите усилия за развитие на научно-изследователската, образователната, културната, социалната дейност и туризма на територията на Университетска ботаническа градина и Община Балчик.
Кметът на Община Балчик Николай Ангелов и ректорът на университета проф. Иван Илчев се договориха да разработят съвместна целогодишна програма за "зелени училища", която ще бъде насочена към учениците от общинските училища. Специалисти от университета ще съдействат за изграждането на зелени кътове с образователна цел в училищата и детските градини и ще обучават учители по международен проект.
Ръководителите на двете институции се споразумяха жителите на Балчик да могат безпрепятствено да посещават територията на Ботаническата градина при провеждане на културни, образователни, научни и други събития.
В документа е записано, че Софийският университет и Община Балчик ще разработват проекти за съвместно кандидатстване по европейски програми в областта на екологичния и образователния туризъм, устойчивото градско развитие, образованието и опазването на околната среда.