Продължава строителството на водния цикъл в "Банево"

Мисия Бургас

15-01-2015, 13:18

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Меден рудник" става супер комплекс през 2015

Предстои ремонт на пътя към Изворище

Продължава работата по проект "Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в кварталите "Банево", "Ветрен" и Минералните баните", който включва изграждане на нова канализация за отпадни и дъждовни води.

Проектът предвижда още рехабилитация на старата и изграждане на нова водопроводна мрежа и пречиствателна станция. Строително-монтажните работи ще приключат до октомври тази година. Това стана ясно на общественото обсъждане на бюджета в квартал "Банево". 
Алеи за пешеходци и велосипеди ще бъдат направени по проекта за Интегриран градски транспорт. Те ще свързват "Банево" с Минералните бани. Ще продължи и работата по благоустрояването на зелените площи и зоните за спорт и отдих. Предстоят ремонти на някои обществени сгради.
Бюджет 2015 предвижда финансиране и на други инфраструктурни проекти. Най-лошият участък от пътя между квартал "Банево" и село Изворище тази година ще бъде ремонтиран. Това обяви при общественото обсъждане на бюджета на община Бургас за 2015 година зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.
В село Изворище има улици без настилка, което ги прави трудно проходими. Тази година те ще бъдат насипани с чакъл, за да се улесни придвижването по тях при лошо време. Предвидени са средства за поддържането на градинките, зеленината и тротоарите.
Един от най-наболелите проблеми на Изворище е липсата на канализация. Към настоящия момент Изворище разполага с работен проект за канализация, но в момента програмите за финансиране на такива обекти дават приоритет на по-големите населени места, стана ясно по време на общественото обсъждане на бюджета.