Чужденците да получават визи за България по летищата, предлага туристическият бранш

Туризъм

15-01-2015, 17:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министърът на туризма се среща с хотелиери

Става дума за туристи от страните, които не са членки на ЕС

Министерството на туризма и Външно министерство обсъждат всички възможни варианти, които ще позволят издаването на български визи за чуждестранни туристи на летищата и по границите.

Причината това облекчение още да не е въведено в сила е кандидатурата на България за присъединяване към шенгенското пространство– заяви мининистър Ангелкова
За да се компенсира очаквания срив на руския пазар вече са потърсени алтернативи.
От месец ноември се издават в рамките на тридневен срок многократни тримесечни визи за турски граждани и това е дало ефект в зимните курорти на България, където е регистриран ръст на турски туристи.
Министър Ангелкова анонсира предстоящото създаване на общ информационен център на България и Румъния в Китай, съобщи Дарик. Годишно 85 млн. китайски туристи посещават различни дестинации по света, а от тях едва около 20 000 са посетили България.
Предстои да бъде въведена и нова програма за рекламиране на България като дестинация в Япония, Индия, Индонезия и други страни от Изтока.
По време на срещата кметове от Черноморието поискаха общините да получат плажовете за стопаснисване.
От 1 януари 2016 год концесиите на плажните ивици ще минат под контрола на Министерството на туризма и тогава ще се решава кои ивици могат да се дадат на общините –съобщи г-жа Ангелкова.