МВР има заподозрян за двойното убийство в столичния кв. "Витоша"

Той е бил подложен на детектор на лъжата

МВР има заподозрян за двойното убийство в столичния кв. "Витоша" миналия четвъртък, когато бяха застреляни строителният предприемач Митко Дамянов и жена му Наталия. Той е бил подложен на детектор на лъжата, но го издържал.

Мъжът бил познат на Дамянови и преди време им се заканвал. Полицаите го задържали още в петък, но психологическият му профил не съответствал на профила на стрелеца. Нямало и съвпадение между неговия външен вид и силует на мъж, заснет от камера, близо до местопрестъплението, пише "24 часа".

Единствените улики срещу него били показания на свидетел и барутни частици, открити по ръцете му. Поради липса на доказателства заподозреният бил пуснат на свобода.

Вчера обаче той пак бил привикан на разпит, за да обясни откъде са барутните следи по ръцете му. Проверява се и дали има законно оръжие.

Дамянови бяха застреляни пред дома си, след като пристигнали с джип "Чероки" и се насочили към входа.

Според първоначалните експертизи смъртта на строителя е настъпила от два куршума, а жената била улучена с един.

На местопрестъплението са намерени 6 гилзи от 9-милиметров пистолет. Двойното убийство не е извършено с дамски пистолет за самоотбрана, твърди експерт.

Още се работи по версията, че предприемачът е убит за отмъщение или на лична основа. Срещу него е имало жалби от хора, които платили "на зелено" за апартаменти, но не ги получили. От прокуратурата отказали да образуват дело по сигналите за измама поради липса на доказателства за престъпление.