Отпечатъци върху тиксо и ДНК заковават Атанаска – убийцата на Алекс!

В понеделник - 19 януари, в 9,30 ч Атанаска Георгиева ще застане пред Бургаския окръжен съд.

Тя ще чуе едно от най-тежките обвинения - за убийство на дете, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.
Според обвинителния акт, изготвен от прокурор Димо Маджаров, 39-годишната жена от Златоград е умъртвила 8-годишната Александра Тодорова чрез задушаване.
По информация на “24 часа” съкратен процес с признаване на вината от страна на обвиняемата Атанаска Георгиева не се очаква. Дни преди началото на процеса няма индикация, че служебният защитник на Георгиева - Калин Янев, е оторизиран да поиска такава процедура. Тя би могла да доведе до намаляване на предвиденото по закон наказание, ако клиентката му бъде призната за виновна.
НК предвижда за това обвинение от 15 до 20 г. доживотен затвор или доживотен без замяна. Атанаска Георгиева възнамерявала да поддържа версията, според която извършител на престъплението е друг човек. Близките на обвиняемата изцяло я подкрепят - включително и с кампания във фейсбук. За тях Наска е изкупителна жертва, а истинският извършител се прикрива от властите.
Първокласничката Алекс от Поморие бе убита през април м.г. Хиляди хора следяха развоя на събитията от изчезването на детето привечер на 10 април до трагичната развръзка на другия ден.