75 служители на Областна управа подобриха административния си капацитет

Основната цел на ОПАК е да подобри работата на администрацията

В срок приключва изпълнението на проект „Повишаване ефективността на работа в Областна администрация Добрич" по Оперативна програма „Административен капацитет"

Общо 75 служители на областна управа са преминали различни видове обучения по програмата. Те са получили знания и умения за ефективна работа – лична и в екип, добра комуникация и преговори, повишаване на мотивацията за работа. Служителите са преминали обучения по управление на човешките ресурси, държавен протокол, прилагане на административно процесуалния кодекс и на комплексно административно обслужване.

Областният управител д-р Маргарита Новоселска поздрави всички служители за успешното изпълнение на проекта и благодари на екипа, който бе ангажиран с неговото изпълнение през изминалите девет месеца: Миглена Пейчева, Кемал Асан и Мария Йорданова.

Д-р Новоселска изрази своето очакване, повишаването на административния капацитет и мотивацията на служителите за по-ефективно и ефикасно изпълнение на професионалните им задължения, да окаже трайно въздействие върху всеки служител - от една страна, и от друга - повишеният капацитет да въздейства положително върху ефективността на административните дейности и процеси и тяхната организация, „което ще бъде  от полза за утвърждаване на авторитета на нашата институция“, подчерта областният управител.

Основната цел на ОПАК е да подобри работата на администрацията, да я направи ефективна, обърната "с лице към хората" и ориентирана към потребителите на административни услуги.