Събарят близо 600 обекта в Слънчев бряг?

Туризъм

16-01-2015, 12:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъждат ще се отделя ли Слънчев бряг от Несебър

Това са незаконните сергии, които рушат имиджа на курорта

Близо 600 обекта в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени, а процедурата трябва да стартира възможно най-скоро. По този наболял въпрос предстоят разговори с министър Лиляна Павлова.

Акцията по събарянето на незаконните временни обекти трябва да започне от там, където е спряла преди време, категорични са хотелиерите.

Предстоят проверки и преборояване на нерегламентираните павилиони и сергии, обви в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя бе категорична, че процедурата ще започне с временните обекти на „Слънчев бряг” АД, въпросът обаче е всички останали да го последват. 
При последното преброяване, според данни на МРРБ незаконните павилони в „Слънчев бряг” са близо 560, според хотелиерите обаче загрозяващите комплекса незаконни обекти са много повече. Като доказателство за това заместник-председателят на Управителния съвет на Съюза Веселин Налбантов връчи на Ангелкова диск със снимки на незаконни обекти в курорта, голяма част от тях разположени върху тревни и тротоарни площи. В същото време павилионите създават лош имидж на курорта, категорични са хотелиерите.