Благоевградска художничка открива изложба в Дупница

Ваня Рибарска показва 20 творби - керамика

20 творби -керамика ще представи благоевградската художничка Ваня Рибарска в своя изложба в Дупница, съобщи infomreja.bg.

Експозицията ще бъде открита на 19 януари от 16:30 часа.

Изложбата е част от проекта за презентиране на съвременно изкуство в динамична градска среда "100% България – докосни изкуството!" и ще бъде ситуирана на първия етаж в сградата на Община Дупница.

Ваня Рибарска е художник керамик. Родена е през 1960 г. в Благоевград. Преподавател е по изобразително изкуство във II ОУ "Димитър Благоев" – Благоевград с вече 25- годишен стаж.

Зад гърба си има повече от 15 самостоятелни и сборни изложби, участия в много пленери и конкурси. Нейни творби са собственост на български колекционери и чуждестранни такива от Германия, Гърция, Великобритания и САЩ.

Изложбата включва керамични пана, кръгла пластика, керамични чинии и маски. Използваните материали са бяла и червена глина, ангоби, глазури.

Художничката вярва, че те ще въздействат много положително и мотивиращо на публиката и че ще направи делниците и празниците на всички по - светли и цветни.

Всъщност посланието на Ваня е, че изкуството не трябва да дава нищо наготово, а трябва да провокира, да задава въпроси, като отговорите всеки трябва да прозре сам за себе си.