Обама и Камерън са за запазване на строгите санкции срещу Русия

Двамата се договориха да разменят информация за предотвратяване на радикални действия

Съединените щати и Великобритания са за запазване на строгите санкции срещу Русия, ако Москва не прекрати агресията в Украйна. Американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън се договориха да разменят информация за предотвратяване на радикалните действия и екстремизма, предаде Нова телевизия.

„Единодушни сме, че само разузнавателната информация и военните средства няма да решат проблема. Затова ще работим заедно върху стратегии срещу екстремизма, който радикализира, вербува и мобилизира млади хора да участват в терористични действия”, обясни президентът на САЩ Барак Обама.

„Изправени сме пред сериозна ислямистка екстремистка заплаха в Америка, Европа и целия свят. Убеден съм, че ще я преодолеем, защото в края на краищата ценностите, на които държим - ще станат истина. Но подобно на други предизвикателства, пред които сме се изправяли в миналото, са необходими жестока дисциплина, търпение и усърдна работа”, коментира министър-председател на Великобритания Дейвид Камерън.