Деян Донков играе в сериал на Люк Бесон

В екипа на сериала влизат общо около 150 българи

Деян Донков - един от най-добрите български актьори, получи роля във френски сериал, предаде 24 часа. Той ще е мафиот в новия сезон на Section Zero, който ще се заснеме изцяло във филмовите студиа на „Ню Бояна филм” в София.

Филмът се прави за френската телевизия CANAL +, а продуцент е EuropaCorp - една от най-големите продуцентски компании във Франция, чийто мажоритарен собственик е Люк Бесон. Той е и председател на борда на директорите.

Със сигурност успехът е голям, защото в екипа на сериала влизат общо около 150 българи. По всяка вероятност Донков ще участва във всички епизоди, които ще се снимат у нас, казаха близки до актьора.

Снимките започнаха тази седмица и ще продължат до юли, съобщиха от официалния сайт на „Ню Бояна филм”.

Режисьор на лентата е Оливие Маршал - той е бивш полицейски инспектор, който се занимава с телевизия от 25 години и е един от най-добрите във Франция.

Сюжетът се развива в бъдещето - през 2042 г. в Европа. Задлъжнели държави се отказват от суверенитета си и мощни финансови групировки завземат властта. Сириус е предан полицай, верен на убежденията си, който ще се бори с всички сили да предотврати това.

Деян Донков вероятно ще е от лошите. Ролята му не е главна, но не е и сред второстепенните.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен