Фандъкова присъства на литургия в храм „Свети Атанасий“ в София

Храм „Свети Атанасий Велики” е единственият на територията на Столична община с името на християнския светец

В деня на Свети Атанасий кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на храмовия празник на църквата в кв. „Горни Лозен“. Кметът честити празника на всички именници и жители на Лозен. Тържествена литургия и водосвет отслужи епископ Григорий в присъствието на много миряни, председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков, общински съветници, кметът на района и други.
Храм „Свети Атанасий Велики” е единственият на територията на Столична община с името на християнския светец и е осветен през 2009 г. Завършва изографисването на храма, направено с помощта на Столична община и реализирано от студенти от Национална художествена академия.
„Столична община е помогнала за изграждането на инфраструктурата”, припомни кметът на София. „През последните години в Лозен са направени сериозни инвестиции и те ще продължат”, допълни тя.

Фандъкова обясни още, че общината отделя средства за ремонт и строителство на църкви. Продължава строителството на храма в район „Младост“, в село Владая и др. „Това е важно за вярата на хората”, смята кметът.