Ще ремонтират Сливенската гара по ОП "Транспорт"

Нейната сграда е най-изоставената от всички останали по линията Бургас – София

Националната компания железопътна инфраструктура поставя в основните си приоритети модернизирането и обновяването на железопътните гари в страната, сред които е и сливенската жп гара. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев. "Сред основните ни приоритети през новата 2015 г. продължава да бъде модернизирането и обновяването на железопътните гари", съобщават от компанията.

По Оперативна програма „Транспорт“ предстои рехабилитация на централна гара София, гара Бургас, както и още 5 гари, включени в обхвата на проектите за рехабилитация на отсечките Пловдив-Бургас и Първомай-Свиленград. В тези два участъка ще бъдат изградени и 3 нови приемни здания и 4 спирки.

В плановете на компанията са обновяване на приемното здание на жп гара Сливен, частични ремонти на жп гари Кунино, Бобов дол, Долно Камарци, Голямо село, Волуяк, Хитрино, Янтра, както и ремонт на вътрешни помещения и санитарни възли на гара Русе и първи перон на гара Каспичан, съобщава НКЖИ. 

Гарата в Сливен със сигурност е най-изоставената от всички останали ж.п. гари по линията Бургас – София.

През новата година, при осигурени средства от държавния бюджет, е планирано също довършването на ремонтните работи по приемните здания на гара Белово и гара Мърчево и сградата на Разпределителен парк - Фериботен комплекс Варна. Предвидено е и изпълнение на ремонтни работи на гара Ботев.