Откраднали автомобила, застреляли Лудия и после покрили следите с палеж

Мъж от Благоевград внезапно се сдобил с призовка за разпит

Новината, че опожареният автомобил на килърите на Димитър Стоянов-Лудия от Пловдив е собственост на благоевградчанин, хвърли в смут хората в Пиринско. Според запознати колата е собственост на 33-годишния Янко Петров от Благоевград.

Аудито било откраднато, колата била паркирана пред дома му в центъра на града.

Кражбата станала преди  две седмици.

Завчера Янко получил призовка от отдел „Убийства“ към МВР – София. Бил извикан за разпит около  кражбата на колата му, пише "Вяра нюз".

Според   показанията   колата  била задигната от улицата пред къщата му в Благоевград. Той незабавно подал сигнал в полицията и автомобилът бил обявен за издирване. Дни по-късно обаче  с нея бе извършено убийството на Димитър Стоянов – Лудия. Стана известно, че опожареният автомобил  е  намерен  в покрайнините на парк „Лаута”, близо до хотела, пред който бе застрелян бизнесменът. Автомобилът бил залят със запалителна течност и след това някой драснал клечката. В четвъртък криминалисти извършиха първоначален оглед на колата, с която вероятно убиецът се е придвижил до местопрестъплението. Купето на аудито е изпепелено, за да се заличат всякакви следи от убиеца. Това говори, че престъплението е внимателно подготвено и планирано, обясниха полицаи.

Убиецът е стрелял от 8 метра, а втория път – от около 2.  Пушката е била заредена със забранените патрони 13 нули, всеки от които съдържа по 9 едри сачми. Фатален е бил вторият изстрел, който отнесъл половината бял дроб и шията на жертвата.

Според запознати убийството на пловдивския бизнесмен Д. Стоянов – Лудия е било добре планирано. Откраднали автомобила, застреляли Лудия и после покрили следите с палеж. За собственика на колата няма никаква опасност от обвинение, тъй като той чинно е заявил кражбата дни преди престъплението, остава му само шокът от случилото се.

Униформени коментират, че „Ауди А 4” е сред най-крадените коли в страната. Пред „Всеки ден“ пловдивски гангстер признава, че 38-годишният Димитър Стоянов е бил най-близкият приятел на Жоро Илиев в този край на България. Въртял бизнеса на силовата корпорация още преди снайперист да прониже в сърцето боса му на 25 август 2005 г. пред заведението на ВИС „Буда бар“ в Слънчев бряг. Преди време Димитър Стоянов се е млатил на ринга с един от най-добрите боксьори у нас – Кубрат Пулев. Това съобщи вчера треньорът на Митьо Лудия Иван Киселаров. „Беше силен спортист и човек. Прякорът Лудия му излезе, защото беше смел и му стискаше да се изправи срещу всеки съперник. Имаше добро чувство за хумор“, сподели Киселаров.