Борисов осъди Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" трябва да заплати 50 000 лева на премиера

Софийски градски съд (СГС) осъжда Волен Сидеров да заплати на Бойко Борисов общата сума от 50 000 лева, стана ясно от съобщение на съда.

Лидерът на "Атака" трябва да заплати на Бойко Борисов сумата от 25 000 лева, представляващи обезщетение за неимуществени вреди. Те са настъпили след интервю, в което Сидеров казва, че "има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други".

Отново на същото правно основание Волен Сидеров трябва да заплати на Бойко Борисов сумата от 25 000 лева за изявление от 6 юни 2013 год. дадено в кулоарите на Народното събрание, че "с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мои данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки".

Решението подлежи обжалване пред САС в двуседмичен срок от съобщението до страните, че е изготвено.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен