Внимавайте! Мамят със събиране на пари за саниране на сгради

Животът

20-01-2015, 16:01

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разясняват програмата за безплатно саниране в София

От общината са категорични, че не събират средства по процедурата

Консултациите, които специалистите на Община Бургас дават по подготовката на документацията и стъпките за кандидатстване по националната програма за енергийна ефективност са абсолютно безвъзмездни.

Общинският екип, който води разяснителната кампания и подпомага гражданите е сформиран, заради желанието на кмета Димитър Николов да се улеснят гражданите, те да се възползват от парите по програмата и възможно повече панелни блокове да подобрят и визията си, и енергийната си ефективност.
"Ако попаднете на хора, които ви искат пари под предлог, че тези средства ще се внасят в Община Бургас, за да се извърши санирането, трябва да сигнализирате в полицията, тъй като става въпрос за измама", споделят от Общината. В нея са позвънили граждани от к-с "Изгрев", за да се уверят, че не трябва да дават средства, тъй като са получили такова искане от жена, която е звъняла по домовете им. 
Стотици жители на Бургас, които живеят в панелни блокове вече се възползваха от помощта на общинските експерти. Пълна информация за условията за кандидатстване по програмата, формуляри, телефони и e-mail, контакти на териториалните дирекции може да се получи от сайта на Община Бургас - www.burgas.bg.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен