Георги Ранов участва в среща за Националната програма за енергийна ефективност

Обсъждат се методическите указания и конкретни насоки за работа

Във връзка със стартирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, днес Областният управител на област Стара Загора участва в работна среща инициирана от Лиляна Павлова, министър на Регионалното развитие и благоустройството, съобщават от пресцентъра на Областна администрация Стара Загора.
Министерство на регионалното развитие и благоустройството, заедно с Министерство на финансите и Българската банка за развитие вече разработи проект на пакет от документи, включващи методически указания към общините и сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване по програмата.
В рамките на срещата се обсъждат методическите указания и конкретни насоки за работа по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, която е на стойност 1 млрд. лева.
На днешната среща с министър Лиляна Павлова, Областният управител инж. Георги Ранов и Заместник областният управител Мариана Кръстева предадоха попълнен, подписан и подпечатан от страна на Асоциациите на ВиК-дружествата, договор за заем за послужване, свързан с временно и безвъзмездно ползване на закупено от МРРБ обзавеждане и оборудване за нуждите на асоциациите, финансирани по Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г.