Каракачанов: Няма основание да се търси оставката на Петър Москов

Патриотичният фронт застава зад министъра на здравеопазването

Заставаме зад министъра на здравеопазването Петър Москов. По никакъв начин няма да подкрепим претенциите на ДПС към г-н Москов, защото от трибуната на Народното събрание той каза нещо, което ние говорим от много години. Това каза на брифинг в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, предаде репортер на Bulgariautre.

По думите на Каракачанов част от населението в България не желае да научи, че има и задължения, освен права, и не са един или два случаите, при които има нападнати медицински екипи. „Това, че изказването му е било по-остро, няма никакви основания да се търси оставката му – той назова един реален проблем”, обясни Красимир Каракачанов.

Той каза още, че след приетите изменения в Закона за обществените поръчки от Патриотичния фронт се надяват и другите приоритети, заложени в програмата на коалицията, да се изпълнят скоро.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов добави: „В изключително кратки срокове беше прието решението изграждането на оградата по границата на Турция да продължи. Благодаря за координираните действия и на останалите групи в правителството. Това показва, че когато има кауза, българите могат да се обединят”.

„Този законопроект беше приет една седмица след моето питане към министър-председателя Бойко Борисов. Това е прецедент – за една седмица да бъде прието и на първо, и на второ четене такъв закон”, посочи Симеонов.