250 хил.лв. ще са нужни за скулптурата на Св. Георги

Парите

21-01-2015, 12:12

Автор:

Svetlina12

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грипна ваканция и в Поморие от днес

Макетът на скулптурната композиция на покровителя на Поморие, който е изложен във Читалище „Просвета 1888”, беше официално представен пред жителите на града.

На събитието присъстваха учредителите на Фондация „Поморие”, чиято първа задача е да подпомогне изграждането на монумента. В знак на подкрепа към каузата присъстваха и заместник-областният управител на Бургас Севдалина Турманова и Агатополският епископ Иеротей. 
„Манастир „Свети Георги Победоносец”, както и аз като епископ и викарий на Негово Високо Преосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, подкрепяме идеята за изграждането на скулптурата. Тя ще бъде един символ на победата на доброто над злото” – каза епископът. 
Пластичната композиция ще бъде реализирана от младите скулптори Христо Георгиев и Милен Каменов. 
„Преди около две години започнахме да правим консултации затова как да изглежда и къде да бъде позициониран монументът. Скулпторите представиха няколко проекта. Стойността на реализацията е около 250 хиляди лева. Всеки от нас може да допринесе за тази благородна кауза, като дари средства по банковата сметка на фондацията или чрез изпращане на SMS", призова гражданите Милчо Талев.