Със 17 двойки близнаци за година Бургас посреща Бабинден

Животът

21-01-2015, 12:19

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязват Бабинден в Добрич

17 двойки близнаци са проплакали в Родилното отделение на МБАЛ-Бургас през изминалата година, съобщиха от лечебното заведение.

През 2014г. броят на родените деца е близо 2 000, като съотношението между момчета и момичета е почти наравно. Миналата година се е оказала най-важна за 15 семейства с репродуктивни проблеми, които са сбъднали мечтата си да станат родители след процедури в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас. От Звеното посочват, че процентът на успешните бременности е повече от добър.
Тазгодишният Бабинден е на път да постави рекорд, защото само до момента в МБАЛ-Бургас са се родили 8 бебета. Броят им е наистина голям в сравнение с останалите дни, когато на бял свят идват между 5 и 6 деца. Според акушерки, броят на родителите, които избират нетрадиционни имена за децата си, не е голям.
„Традицията бебето да бъде кръстено на бащата или майката на съпруга, все още продължава”, казват от Родилно отделение. Налице е обаче друга тенденция - част от родителите на момиченца решават да премахнат последната гласна от фамилията на дъщеря си.
Навръх своя професионален празник – лекарите и акушерките в Родилно отделение си пожелават в Бургас и областта да се раждат повече деца. От началото на 2015-та година броят на родените бебета е 106.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен