Д-р Тодор Гаргов и д-р Ивана Нихтянова бяха отличени на Бабинден в Казанлък

В ръцете на 30-те медицински специалисти са проплакали 498 бебета

И на днешния Бабинден ръководството на казанлъшката болница ще връчи награди за най-добрите акушери в . През 2014-та година в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ са се родили 498 бебета.

За акушер-гинеколог на годината ще бъдат наградени двама лекари, това са началникът на отделението Тодор Гаргов и Ивана Нихтянова, които са изродили еднакъв брой бебета. Двамата са лекари с дългогодишен стаж и ще получат своите награди тази вечер, съобщи директорът на здравното заведение д-р Кети Маналова.

В Акушеро-гинекологичното отделение в Казанлък работят 30 медицински специалисти. За акушерка на годината бе отличена най-младата, Светла Иванова, която за 2 години в АГО е доказала своите качества и през 2014-та година е участвала в най-голям брой раждания.

Това е и първият Ден на родилната помощ, който в Казанлък ще бъде отпразнуван при изцяло ремонтирано Акушеро-гинекологичното отделение. Днес празнуват още и специалистите от неонатологичната зала, ръководени от д-р Валентина Рашева, както и Детско отделение, което също работи в помощ на бебетата на Казанлък, ръководено от докторите Стойко Стойков и Елена Стратева.