Операта ще ни разходи до Виена с легендарните валсове на Щраус

Пловдив Лайф

22-01-2015, 15:00

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Довечера в Градския дом на културата

Концерт с най-известните арии и дуети от оперетите на Йохан Щраус ще изнесе Пловдивска опера днес в Дом на културата от 19 часа.

Виенският композитор е автор на 18 оперети, сред които шедьоврите “Прилепът” и “Цигански барон”. Сътворил е “На хубавия син Дунав” и още 144 валса, както и завидно количество полки и маршове. Диригентът Лучано Ди Мартино е подбрал само любими мелодии на публиката.

Музикалната разходка до Виена е с участието на звезди от Държавен музикалния театър “Стефан Македонски” начело с директора му – тенорът Марио Николов. Заедно със своя шеф на сцената ще излязат и водещите солисти Валентина Корчакова, Христо Сарафов и Симона Кодева. В концерта ще се включат и валсови двойки от “Алекс данс клуб”.

Артистите на Музикалния театър са доказани професионалисти в оперетния жанр. Марио Николов стъпва на сцената на “Стефан Македонски” през 1989 г., като и досега изпълнява всички централни тенорови партии. От 1990 г. до 1996 г. е живял, учил и работил във Виена.

С бляскавите си изяви очарова публиката на три континента – в Япония, Европа и Америка. Коронни в певческата му кариера са ролите на Граф Тасило в “Графиня Марица”, Айзенщайн в “Прилепът”, княз Едвин в “Царицата на чардаша”, Барийнкай в “Цигански барон”.