Кметовете на "Родопи" и "Марица": Референдум ще реши сливането на общините ни с Пловдив

Животът

22-01-2015, 14:29

Снимка:

ww.mk.ru

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Допитване до жителите на общините „Марица“ и „Родопи“ най-добре ще отговори на въпроса дали да се присъединим към община Пловдив. На този етап подобен въпрос не стои на дневен ред, заявиха пред Дарик кметовете на двете общини Димитър Иванов и Пламен Спасов.

По думите им, аргументите на кмета на Пловдив Иван Тотев за сливането на областния център с „Марица“ и „Родопи“ не са състоятелни. Преди дни той заяви, че 3-те общини трябва да се слеят, защото Пловдив няма накъде да расте икономически. Тотев бе категоричен, че голяма част от жителите на „Марица“ и „Родопи“ работят и учат в Пловдив, а администрациите им се намират на територията на областния център.

Наистина голяма част от населението на „Родопи“ учи и работи в Пловдив, но и много пловдивчани имат къщи и вили в селата на юг, подчерта кметът на „Родопи“ Пламен Спасов. Около 70 % от работещото население на „Марица“ всъщност работи в икономическите зони, които се намират на наша територия. В най-скоро време административният център на община „Марица“ може да се „пренесе“ в с. Труд и да напуснем Пловдив, допълни Димитър Иванов.