Принц Андрю отрече да е имал сексуални контакти със 17-годишна

Изрече само 46 думи, а изказването му продължи 37 секунди

Снощи принц Андрю се изказа лично за първи път във връзка с обвиненията, че е имал сексуални контакти с 17-годишната Вирджиния Робъртс, съобщи Дейли Мейл.
В безпрецедентния случай принца говори чрез телевизионно обръщение като категорично отрече, че е имал каквато и да било форма на сексуален контакт с обвиняващата го Робъртс.
Принц Андрю говори за скандала като изрече само 46 думи, а изказването му продължи 37 секунди на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, където по традиция ежегодно принца дава прием.
Адвокатите на Вирджиния искат принц Андрю да даде показания за случилото се под клетва. Същевременно Робъртс публикува нова серия от снимки, с който да защити твърденията си пред съда.
Този казус до момента не е бил поставян в международното право. Възможно е Андрю да не бъде подведен под съдебна отговорност, но все още не е ясно дали има имунитет като част от кралското семейство. Принца може да има право на дипломатически имунитет, като по време на периода в който се предполага, че е извършено престъплението, той бил бизнес пратеник на британското правителство в САЩ.