Пловдив - за първи път на туристическата борса в Турция

Мисия Пловдив

23-01-2015, 11:33

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градът е една от предпочитаните дестинации в България

За първи път Община Пловдив участва на ЕMITT - международна туристическа борса, която се провежда в Истанбул от 22 до 25 януари. Нашето представяне е  в общия информационен щанд на Министерството на туризма. Това съобщава пред "Марица" шефът на ОП "Туризъм" Петър Лазаров.
На преден план презентираме града си като "един от най-красивите антични градове в Европа, разположен на фона на красивите Родопи и съкровища от хилядолетия, завладян от незатихващ нощен живот и закачливо чувство за хумор. Има много причини чужденците да опознаят Пловдив, който в последните десетилетия бе добре шлифован. Забележителните руини са били разкривани постепенно през 70-те и 80-те години на 20. век. След 2000 година пък древните сгради, които са били оставени да събират прах, са превърнати в очарователни музеи, ресторанти и хотели", както писа специализираното издание LonelyPlanet, което определи Пловдив като шестия най-добър град в света, който трябва да бъде посетен през 2015-а.
Нашите представителки Виделина Гандева и Лора Коритарева ще трябва да рекламират града ни и да привлекат повече участници за Шестата международна среща на туроператорите. По последни статистически данни Пловдив е една от предпочитаните дестинации в България. Туристическият поток през последната година е с 10% ръст в сравнение с 2013 г. въпреки тоталната криза в сектора. Пловдив е най-посещаван от турски туристи през последните две години, но все още българите, посещаващи Турция, са повече. Разширяване на обмена предимно с турски туристически компании е приоритетна задача в плана на Общинското предприятие „Туризъм” за годината.

Международната среща на туроператорите се организира два пъти в годината и поредното  шесто издание ще се проведе от 22 до 25 април в новотела. Организатор на проявата е Община Пловдив. Домакинът предоставя базата си напълно безплатно за провеждане на форума. Очакват се туроператори от цял свят, но окончателният списък на участниците ще бъде ясен в началото на април./