Петя Аврамова: Пътят за Леденика е с приоритет

Тя проведе среща с министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова

Народният представител от ПП ГЕРБ-Враца инж.Петя Аврамова проведе среща с министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на която бяха обсъдени най-актуалните теми, свързани с развитието на Област Враца, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Основна тема на срещата бе възможността за основен ремонт и реконструкция на първокласните, второкласните и третокласните пътища в областта, източниците на финансиране и приоритетните мерки, свързани с обновяването и възстановяването на Републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Като приоритетни за рехабилитация и основен ремонт бяха обсъдени третокласните пътища 1002 - Враца – Леденика, 101 - Враца – Лиляче – Криводол – граница Монтана, 134 - Бяла Слатина – Попица – Бъркачево – граница с.Враняк, 103 - Мездра – Роман – граница Община Ловеч, 1031 - Кунино – граница Община Червен бряг. По настояване на инж.Аврамова, министър Павлова прие пътят за пещерата Леденика да бъде приоритетен за осигуряване на финансиране, предвид засиления туристически поток към пещерата.
На срещата стана ясно, че се полагат огромни усилия от страна на министър Павлова и Министерство на Регионалното развитие и благоустройството за финансирането на първокласен път Мездра – Ботевград.
Във връзка със стартирането на „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“ инж. Петя Аврамова организира на 26.01.2015 г. /понеделник/ информационен ден с управителите на етажна собственост. Министър Павлова прие поканата на инж.Аврамова и през месец февруари ще посети Враца, за да представи в детайли Методическите указания за изпълнението на програмата и възможностите пред заинтересованите страни.
Инж.Аврамова сподели задоволството си от проведената среща и заяви, че ефективното взаимодействие и общите цели на законодателната и изпълнителната власт са вярната посока за развитието на регионите.