Пенсиониран съдебен лекар се обеси

Крими

23-01-2015, 12:42

Снимка:

http://static.bnews.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Страдал от нелечимо заболяване?

Доцент Костадин Попов, пенсиониран лекар от Съдебна медицина на УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив, е бил намерен обесен вчера следобед в дома си. Разследващите казаха, че става въпрос за самоубийство и се изключва чужда намеса.

От болницата потвърдиха лошата новина. 71-годишният патоанатом се е пенсионирал преди 3 години. Докато е ходел на работа, е бил много активен, съобщиха негови колеги. Предполага се, че решението да сложи край на живота си доцент Георгиев е взел, заради нелечима болест, от която страдал. Според версията на марица.бг прокуратурата го е издирвала с месеци, защото при пенсионирането си е взел важни папки с експертизи.

Попов се е пенсионирал със скандал преди три години, изпокарал се жестоко с тогавашния шеф на Съдебна медицина проф. Иван Дойчинов. „Една неделя отишъл в кабинета си и изпразнил всичко, папки, компютри. И офейкал”, твърди марица.бг. В понеделник като дошли колегите му – кабинетът празен. Махнал се и като прибрал документите, буквално блокирал работата на колегите си за няколко месеца напред.

Същия начин да се раздели с живота избра през октомри 2008 година проф. Стойчо Раданов, който направи експертиза по делото за убийството на сестрите Белнейски и за смъртта на благоевградския бизнесмен Ангел Димитров-Чората. Проф. Раданов беше открит, увиснал на въже на катерушка в столичния ЖК "Иван Вазов" на 17 октомври 2008 година.