Бъчварова: Работата по "Южен поток" продължава

Докато няма официално решение за спирането му, няма основание да премахнем този текст от програмата, заяви вицепремиерът

Няма официално решение за спирането на "Южен поток" и работата по него продължава. Докато няма официално решение, няма основание да премахнем този текст от програмата. 

Това каза на брифинг Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционната политика и държавната администрация, след първото работно заседание на Съвета за развитие в Министерски съвет, предаде "Фокус". 

Вицепремиерът Румяна Бъчварова каза още, че са направили обсъждане за това как върви дебатът по пенсионната реформа. "Има възможност по теми, които интересуват отделни политически партии да могат да бъдат предлагани за дискусия. Това беше едно успешно редовно заседание на Съвета за развитие. Съветът поставя координацията на въпросите, които трябва да получат отговор. В него участват хора, които пряко могат да вземат участие по решението. Съставът на съвета е изключително легитимен", каза още Румяна Бъчварова.