Жена твърди, че е жертва на полицейско насилие

От МВР проверяват случая

За случай на полицейско насилие съобщава във фейсбук Добринка Божилова. Тя е публикувала и снимки, на които се вижда лицето на пребита млада жена. Снимките са придружени от съдебно-медицинско удостоверение. Божилова твърди, че върху нея и неин приятел е бил нанесен побой от униформен служител.

Случката се разиграла в служебната стаичка на метростанция „Надежда" на 18 януари. Жената влязла доброволно в стаята, защото била без лични документи. В заключението на приложеното съдебно-медицинско удостоверение е записано, че при прегледа на Добринка Божилова са установени: отоци, кръвонасядания и рана на лицето; зачервяване на конюнктивата на лявата очна ябълка; затворена лява очна цепка.

Публикуван е и още един документ, а именно - постановление за привличане на обвиняем и вземане на мярка за неотклонение. В него се посочва, че жената е обвинена за хулиганство и непристойно поведение.

От МВР обясняват, че се извършва проверка дали наистина мъжът и жената са били обект на полицейско насилие.

В позицията на вътрешното министерство се посочва, че на 18 януари около 21.00 часа на метростанция „Надежда" служителката на касата е поискала съдействие от сектор „Метрополитен" към СДВР.

Тя сигнализирала, че мъж и жена, във видимо нетрезво състояние, започнали да се държат грубо и арогантно, защото тя отказала да им продаде билети. Пред News.bg от пресцентъра на МВР обясниха, че според политиката на „Метрополитен" в метрото не се допускат граждани във видимо нетрезво състояние.

Когато пристигнал униформеният, мъжът и жената продължили да оправят обиди към него. При опит да ги задържи, той дори пострадал леко. 

Униформеният подал сигнал към колегите си от Второ Районно управление, които пристигнали на място. Те отвели мъжа и жената в полицията. 

Освен проверката, по случая е образувано и досъдебно производство.