Продавачки върнаха изгубеното портмоне на режисьорка

Проби в киното с филма "Мила от Марс".

Днес вярата ми в доброто, в човечеството и в световния мир се затвърди и удвои рязко, силно и напълно неочаквано. Това написа режисьорката Зорница-София Попганчева във фейсбук. Причината е проявена честност и едно върнато портмоне.

"Към 9 сутринта открих, че ми е изчезнало портмонето. В 9.30 тръгнах по пътя си от снощи към Халите, където последно вадих портмонето, за да купя торта и свещички. Пътьом надзърнах в 10 боклуджийски кофи, с надежда поне някой да се е смилил и да го е изхвърлил след като вземе парите. Почти бръкнах в едната кофа. Контингентът по улиците в този район поставяше вярата ми в добрия край на изпитание. Наум вече организирах вадене на документи, карти и т.н., докато стигнах Халите, разказва Попганчева във фейсбук

Там - на трите щанда за сувенири, три разкошни жени ми подадоха листче с опис на съдържанието на портмонето ми, което сами са направили, за да не би от полицията да ми изчезне нещо. Листчето ме шашна, особено редът за "59" стотинки, обясни Попганчева.

"Значи: извадени, преброени, описани и върнати на място заедно с останалите 264 лв., документи, членски карти и детска снимка. В 3 РПУ пък срещнах най-усмихнатия полицай. Беше една идея по-доволен от мен, че са ми намерили портмонето. Върнах се при жените да ги почерпя и да ги уверя, че листчето им е за рамка. Картина е", разказа историята си режисьорката, която проби в киното с филма "Мила от Марс".