Цар Киро продава хотела си в Пловдив за 1 млн. лева

Кирил Рашков бе арестуван миналия юли именно пред хотела си в Пловдив

Кирил Рашков обявил за продан хотела си на 7 етажа на ул. „Света гора” до църквата „Света Петка” в Пловдив. Първоначалната цена, която известният с прякора Цар Киро обявил, била 750 000 лева. Малко по-късно обаче той вдигнал сумата с още 250 000 лева и сделката се разсъхнала, пише „Монитор”.

Кирил Рашков бе арестуван миналия юли именно пред хотела си в Пловдив, където няколко месеца по-рано започнал ремонт. Първоначалните информации, дошли от семейството му, че сградата се ремонтира, за да живеят в нея, се оказаха напълно неверни. Истинската цел на ремонта била 7-етажният хотел да има добър търговски вид, за да бъде изтъргуван по-бързо. И въпреки че сградата отдавна е под запора на данъчните заради дългове на членове на ромската фамилия към държавата, все пак се намерил купувач. Той бил чужденец, който склонил да брои първоначалната цена от 750 бона. Тръгнали преговори, но по някое време Кирил Рашков, виждайки, че бизнесменът е сериозен и проявява интерес към хотела, вдигнал цената на 1 милион лева. Крайната сума отказала купувача и сделката се разсъхнала, разказаха близки до семейството на Цар Киро.

Още миналия юни, месец преди белезниците да щракнат, Кирил Рашков заяви, че ремонтира хотела, но няма да живее в него. „Ще бягам в Брюксел. Няма живот тук за мен и семейството ми. Ние ще си живеем и ще си караме живота, както сме го карали по нормалния път. Ще стана клошар ако трябва, но не и в България. Още не живеем в хотела, ремонт му правим”, потвърди тогава той. Месец по-късно, на 10 юли, Кирил Рашков бе арестуван пред хотела си, като преди това полицаи претършуваха джипа и сградата му. Тогава стана ясно, че задържането му е заради 501,5 грама живак, от който според прокуратурата Рашков имал планове да прави мръсни бомби. Пренесъл отровата през Капитан Андреево от Турция на 10 юли, когато вечерта около 18 часа бил арестуван. По-късно разследването бе поето от специализираната прокуратура в София, а от тогава до момента Кирил Рашков е в затвора в Пловдив.