Полицаите от Павел баня - отличници в Старозагорска област

65% разкриваемост на престъпленията показва годишният им отчет

Полицейският участък „Полиция” Павел баня е с най-добри резултати за територията на област Стара Загора. Това стана ясно по време на анализа на дейността му през изминалата 2014 година, съобщава пресцентърът на община Павел баня.

От регистрираните 213 бр. престъпления, 111 са с установен извършител и 42 бр. са прекратени, а с неизвестен извършител са 60. Това показва близо 65% разкриваемост. Броя на кражбите е 74, което означава че в сравнение с 2013г. са се увеличили с 12, но разкритите кражби за 2013г. са 19, а за 2014г. – 33.

Значителен напредък се отчита в разкритите кражби на дървесина – от 113 нарушения за 84 са съставени актове за нарушение, а 29 са с неустановен извършител. От нарушителите са иззети: 134,8 пространствени м.куб. дървесина, 4 бр. МПС, 8 бр. коне, 8 бр. каруци, 5 бр. моторни триони и 5 бр. кошуми. Тези резултати се обуславят на мотивираните и опитни служители на участъка.

Кметът на общината Станимир Радевски изказа своето задоволство от постигнатите отлични резултати и отбеляза, че е наложително взаимодействието между полицията и кметовете. „Участъка в Павел баня от край време е с добри резултати на територията на област Стара Загора. По отношение на логистиката сме обезпечили участъка. Криза има, но ние с цената на всичко ще помагаме.”

Зам.директорът на ДЛС „Мазалат” Радка Иванова също изказа голямата си благодарност на служителите на полицейския участък за постигнатите отлични резултати при разкриването на кражбите от горския фонд.