Отровител на кучета обикаля из Асеновград

Алармират от местното сдружение „За всеки питомец – дом”

За отровени безстопанствени кучета в градината между НЧ „Родолюбие-1873” и Пожарната, в кв. „Св. Георги” и кв. „Изток” алармираха от местното сдружение „За всеки питомец – дом”. От понеделник до петък (23 януари) в тези райони на Асеновград са намерени седем умрели кучата, а на две е спасен животът във ветеринарната лечебница „Зара вет”, пише asenovgradnews.com.

Председателят на сдружението Екатерина Стефанова информирала за инцидентите зам.-кмета на община Асеновград инж. Пламен Йончев в приемния му ден в четвъртък, но той я отпратил да се обърне за съдействие към полицията. Оттам пък й поискали имената на извършителите. И толкоз, кръгът се затворил. Затова Екатерина Стефанова може само да посъветва съгражданите си да държат децата си за ръка, а домашните си любимци на каишка и да внимават за изхвърлена съмнителна храна.

Когато представителите на местната и блюстителната власт вдигат рамене и нищо не предприемат, какво може да направи една неправителствена организация, освен да констатира престъпните безобразия на отровителя на кучета и да се опитва да спасява живота на беззащитните животни. Хайде, да речем, те са безстопанствени, но из града ни се разхождат и домашни любимци, които също могат да се отровят. А, не дай Боже, пък ако някое малко дете нелепо пострада. Тогава? Ще има ли кой да поеме отговорността?

Че отровител обикаля из Асеновград, ръси отрова и има умрели кучета, вече е неоспорим факт, както и неангажираността на оторизираните органи. А уж сме европейци и милеем за пустите европейски ценности, на които още не знаем цената.