При огромен интерес започна Арт салон „Любов и вино” в Русе

Животът

24-01-2015, 17:16

Снимка:

Община Русе

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арт салон „Любов и вино” отваря врати в Русе

Събитието започна с откриване на изложба на петима русенски художници

Директорът на ОП „Русе арт” Мариан Савов откри арт салона „Любов и вино” снощи във фоайето на Доходно здание, съобщи Община Русе. Сред гостите бяха зам.-кметът Иван Григоров и директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова, русенски творци, ценители на изобразителното изкуство и гости на града. Мариан Савов поздрави присъстващите и каза, че се радва, че това събитие се случва в Доходно здание. То се организира от Община Русе, ОП „Русе арт”, фондация „Русе-град на свободния дух”, Общински младежки дом и Драматичен театър „Сава Огнянов”.

Арт салон „Любов и вино” започна с откриване на изложба на петима русенски художници – Валентин Георгиев, Николай Бузов, Вяра Гунева, Георги Пасев и Таня Пасева. Художниците са се обединили от темата за виното и любовта и признаха, че освен чисто човешко послание за любовта между хората, с изложбата си те отправят послание за мир и към целия свят в контекста на последните световни събития. Някои картини имаха мото: „Прави любов, а не война”, „Всичко, от което се нуждаем, е любов” и други.

В препълненото фоайе на Доходно здание гостите на събитието имаха възможност да изпият и по чаша вино, предоставено от Винарска изба „Две Могили”. Арт салон „Любов и вино” продължи с постановката на бургаския театър „Диагноза Едит Пиаф” с участието на Тони Димитрова.

Събитията ще продължат в понеделник, когато ще можем да се насладим на комедията „Отворена брачна двойка”, постановка на Орлин Дяков.