БСП не е обсъждала коалиция с АБВ

Политика

25-01-2015, 15:58

Снимка:

mignews.info

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Манолова склонна за коалиция с АБВ

БСП обсъжда приоритетите си на извънреден пленум

Конгресът на партията ще е през април

БСП свиква 48-я конгрес на партията през първите 10 дни на април, а през февруари ще представ проект за пенсионна реформа. "На пленума си членовете на БСП са разгледали въпроси и основни точки за политически задачи на левицата и приоритетите на парламентарната група", завия председателят на БСП Михаил Миков, предаде bTV.

Лидерът на БСП коментира, че политическите задачи пред партията са свързани с усилване на работата и дейността по приоритетите, свързани със защита на социалните права, утвърждаване на социална държава, законодателна дейност, насочена към намаляване ефектите от крайнодясното управление на четворната коалиция.

Основни за БСП са Законът за Народната просвета, данъчните закони и внасяне отново на закона за прогресивно подоходна облагане, законодателна дейност в здравеопазването. Миков заяви, че левицата ще участва активно в обсъждане за пенсионната реформа и законите, свързани с подобряване на съдебната власт.

По думите му темата за коалиция с АБВ за местните избори не е била обсъждана. „Първо ще направим разговор с коалиционните си партньори”, каза той.

От своя страна Драгомир Стойнев заяви, че БСП е готова вече със свой проект на пенсионна реформа, който ще се обсъди и от съвета за социална политика, а през февруари ще се представи на социалните партньори.

"БСП трудно ще приеме увеличаване на стажа и възрастта на работещите. Хора, които са работили, трудно могат да понесат още едно увеличение на стаж и възраст. Трябва да има замразяване на стаж и възраст и гъвкави форми за пенсиониране", смята Стойнев.