Дни на отворените врати в Центъра за настаняване от семеен тип Казаклък

На 26 и 27 януари гражданите могат видят и Защитеното жилище

Община Казанлък организира Дни на отворените врати в трита Центъра за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище, където се предоставят новите социални услуги от резидентен тип. В Дните на отворените врати се поканват гражданите на Казанлък, които проявяват интерес, да посетят центровете и защитеното жилище.
Времето, в което могат да бъдат посетени центъра и защитеното жилище са 26.01.2015 г. от 10.00 - 12.00 ч. и от 14.00 - 16.00 ч. и на 27.01.2015 г. от 10.00 ч. до 14:00 ч. в Център за настаняване от семеен тип № 1 (ул. „Петьо Ганин“ 54 А), Център за настаняване от семеен тип № 2 (ул. „Петьо Ганин“ 54), Център за настаняване от семеен тип № 3 (кв. „Васил Левски“ 34 А) и Защитено жилище (кв. „Васил Левски“ 34).
Всеки желаещ може да посети Центровете за настаняване от семеен тип и Защитено жилище и да разбере как Община Казанлък ще реализира моделът за грижа за деца и младежи с увреждания, съобразен изцяло с индивидуалните им потребности.
По време на Дните на отворените врати в зала 6 на Община Казанлък ще се проведат и срещи с участието на ключови социални и образователни партньори в процеса на деинституционализация в два последователни дни – 26.01.15 и 27.01.15.
Публичните събития „Дни на отворените врати“ се реализира като част от дейностите по проект „Разкриване на резидентен тип социални услуги в гр.Казанлък”, изпълняван от Община Казанлък. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2014 чрез Европейски социален фонд. Обща цел на проекта е „Подобряване качеството на живот на деца и младежи с увреждания, настанени в специализирани институции, чрез реализиране на устойчив модел на деинституционализация и създаване на условия за ефективно упражняване на правото им на независимост и социално включване“.