Единият от убийците на Изиров прелъстил любовницата му?

Интимният мотив обаче не е бил основен

Убитият петрички бизнесмен Орхан Изиров имал любовница, която единият от екзекуторите му прелъстил няколко дни преди разстрела. Това разказаха вчера криминалисти от прокуратурата и МВР, разкрили случая, цитирани от "Труд".

Интимният мотив обаче не е бил основен за Радослав Валеов и Георги Георгиев, за да ликвидират Орхан. Триото се занимавало с наркотрафик в Гърция, като доставяло хероин и марихуана. Валеов и Георгиев уличили Орхан, че размесва хероина с чай, както и че заделя от общите пари за себе си. От друга страна петричанинът бил убеден, че партньорите му дължат 30 000 евро и настоявал да му ги върнат. На 14 януари тримата се срещнали да си разчистят сметките на пътя между селата Първомай и Кавракирово. След кратък разговор Радослав гръмнал почти от упор Орхан, докато Георги стоял встрани. Той е подведен под отговорност като съучастник, тъй като осигурил пистолета на убиеца. 

По време на разследването Валеов и Георгиев били извикани в полицията за справка за регистрацията на съмнителна кола. Разпитите им започнали и по-късно двамата направили пълни самопризнания. Накрая те отвели криминалистите до място, където било намерено оръжието им.